Mobility

Mobilita za účelom štúdia

Program Erasmus+ pomáha organizovať výmeny študentov a doktorandov medzi  krajinami účastniacimi sa programu a partnerskými krajinami. Vďaka štúdiu v zahraničí v rámci programu Erasmus+ si môžete zlepšiť svoje komunikačné, jazykové a medzikultúrne zručnosti a získať sociálne zručnosti, ktoré si zamestnávatelia vysoko cenia. Obdobie, ktoré ste strávili štúdiom v krajine účastnej sa programu, môžete skombinovať so stážou, čo je mimoriadne výhodné v prípade, ak sa chystáte vstúpiť na pracovný trh. Táto možnosť je dostupná pre študentov na bakalárskej a magisterskej úrovni a pre doktorandov. V prípade, že sa vaša mobilita týka krajín účastných sa programu, využite prístup k online jazykovej podpore Erasmus+ a naučte sa jazyk, ktorý budete používať pri svojich štúdiách v zahraničí. Zdravotne znevýhodnení študenti Erasmus+ môžu požiadať o dodatočné finančné prostriedky (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities-for-individuals/students/studying-abroad_sk).

Bližšie podmienky študijného pobytu, realizovaného v rámci európskych vzdelávacích programov, ako aj bilaterálnych dohôd na zahraničných vysokých školách, určuje Organizačná smernica k programu Erasmus+ na TnUAD, podľa ktorej študent pred odchodom na Erasmus+ mobilitu vyplní tabuľku „Študijný plán počas Erasmus+ mobility“ na základe odporúčania výberu predmetov fakultného koordinátora Erasmus+ mobilít.

Kontakt: Erasmus Centrum, E-mail: erasmus@tnuni.sk, Tel.: +421 32 7400 130 (140)
Sídlo: Študentská 2, fakultná budova B, č. d. 323

Mobilita za účelom stáže

Stáž je obdobie, ktoré študent strávi v podniku alebo inej organizácii v krajine oprávnenej pre program Erasmus+. Cieľom stáže je pomôcť jednotlivcom adaptovať sa na požiadavky trhu práce, získať odborné/praktické zručnosti a lepšie pochopiť ekonomické a spoločenské podmienky hostiteľskej krajiny v súčinnosti s nadobúdaním pracovných skúseností a jazykových zručností.

Prihlášky prijíma Erasmus+ koordinátor TnUAD priebežne počas celého akademického roka.

Kontakt: erasmus@tnuni.sk, Tel.: +421 32 7400 130 (140)

Fakultný koordinátor Erasmus+

Marcel Kordoš
Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov,
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne,
Študentská 2, 911 50 Trenčín,
marcel.kordos@tnuni.sk,
+421 32 7400 470