Študenti FSEV sa stali "víťazmi"

21.06.2017
Po päťročnom úsilí a namáhavom štúdiu sa aj študenti FSEV stali "víťazmi". Takto uvažoval osloviť vo svojom príhovore rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik úspešné absolventky a absolventov inžinierskeho stupňa štúdia. "Inšpiroval ma k tomu fenomén „Spɑrtan race“ – Sparťanský pretek. Je to celosvetová, skutočne náročná adrenalínová športová súťaž, organizovaná v mnohých krajinách sveta a niekoľkokrát už aj na Slovensku. Prihlásiť sa môže ktokoľvek, kto sa na to fyzicky cíti, ale víťaz nie je jeden. Víťazom je každý, kto dôjde do cieľa. Takýto cieľ ste teraz dosiahli vy." uviedol rektor.

Zároveň však dodal, že absolventi síce prešli cieľovou páskou, no vzdelávanie je celoživotná štafeta a diplom v ich rukách nie je cieľ, je to podaná štafeta, s ktorou musia bežať ďalej.

S absolventami sa rozlúčil so slovami "Bránou Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka prešlo za 20 rokov už vyše 18 000 absolventov. Vy ste jubilejní. Máte možnosť ukázať svetu, kam sa kvalitatívne Vaša Alma mater posunula. Vy budete indikátorom kvality. Zo srdca Vám želám úspechy na každom kroku a ak sa rozhodnete vzdelávať ďalej, budeme Vás podporovať."



Návrat na aktuality